Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
en text direkt ur märkligheten..


jag vilar vid min källa

 

Knappt kännbara vindilar flyttar sig över blankisen. En låg sol gör sitt bästa med våren och vattnet bryter igenom på sina ställen. En gång parkerade vi bilarna mellan pimpelhålen och renskinnen. På något sätt i denna moderna tid är det mer stilla här nu. Mitt barn kör ved över isen och de andra gör sina saker på annat håll. Långt bort. När kvällen kommer tänder vi några ljus och slår upp ett glas vin. Tekniken lägger vi åt sidan och ser varandra i ögonen när vi talar. Vi berättar viktiga saker för varandra och vet att vi alltid kommer att ha varandra. Kanske inte precis lika som nu, men alltid på något sätt. Du vill inte att jag ska göra för mycket stenpartier på tomten. Håll den i skog säger du, om några år kanske det springer barnbarn där. Jag ler innanför bröstbenet och förstår att du är vuxen nu.

~

Det plingar i min telefon och jag kan se dig i en framtid vid eldstaden koka mitt kaffe hett.




Prosa av kerstin skriver VIP
Läst 581 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2016-03-27 18:25



Bookmark and Share


  Peter Olausson VIP
Vårsol, det droppar från björkar, det töar i tillvaron mellan människor som ser varandra igen. Så läser jag texten, så tycker jag om den.
2016-04-05

  Inkarasilas
Fyj fan så fint att få läsa, det är så myggfritt och snyggt över isen. Tycker inte heller att det ska vara stenpartier, mest skog. Blir varm av den här finfina prosan.
2016-04-03

  Mats Kitok-Lundmark VIP
För mig en igenkännande text om vårvinter. Gillar den väldigt mycket.
2016-04-03

  mike irow
sena kvällar
korta nätter vill man läsa såna noveller
Bokmärker!!!
2016-03-28

  Goraxy 89 Orion VIP
Rena idyllen du beskriver så bra. Jag försöker föreställa mig leva i en idyllisk omgivning med en idyllisk liten familj och nu redan vuxna barn. Skulle jag skriva vackrare texter då? Tilltalande texter? Texter utan djup smärta och misär? Kanske det finns något för mig också? Kanske det finns liv efter livet här?
2016-03-28

    ej medlem längre
Underbart, först sitter du och funderar, drömmer dig bort och jag följer med i denna 'dröm'. Sen en paus och den där jäkla tekniken, telefonen, ringer och saboterar allt. Så nu läser jag bara första stycket, stänger av telefonen, skriver denna kommentar, det är kväll nu och själv har jag lagt sten hela dagen.


Tack Kerstin.
2016-03-27

  Larz Gustafsson VIP
"Jag lever vid källan för varje minut
Av nåd är jag lycklig och säll
Planterad vid vatten som ej sinar ut
jag grönskar i levnadens kväll"
2016-03-27
  > Nästa text
< Föregående

kerstin skriver
kerstin skriver VIP