Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tystnaden sköljer inte munnen med ljus


Tystnaden rinner inte
i från havets lunga och snäckornas -
där bor Gud i poesin
av den sinnliga musiken

tystnaden sköljer inte
munnen med ljus
utan med     mörker

oh  världen!
om jag
skulle älska
och skölja munnen
inte alls
skulle i dig
härska kaos

men
om jag
skulle sluta




Fri vers (Prosapoesi) av mike irow
Läst 595 gånger och applåderad av 29 personer
Publicerad 2016-04-15 19:09



Bookmark and Share


    ej medlem längre
en titel som
återkommer
stark! +
2016-05-20

  Bibbi VIP
Vackert och tänkvärt.
2016-04-27

    ej medlem längre
väldigt bra!
2016-04-20

  StinaJ VIP
Ibland säger tystnaden mer än ord. Fina poetiska tankar förmedlad med stort djup.
2016-04-18

  nicol neli
stora vackra djupa tankar
filosofiska poetiska
2016-04-17

  louisegirl
Dina ord väcker tankar och bilder i poesins vida värld...Vackert!
2016-04-17

  Rise Little One
Spännande uttryck och ord i din fina texten...det väcker nyfikenhet och lämnar fantasin till läsaren...
2016-04-17

  Fem hjärtan VIP
Du skriver berörande och använder ett spännande och poetiskt vackert språk.. Applåd!
2016-04-16

  Fred Linz
Bara titeln
Räcker längre
Än vad som fattas
Hos världen
Och icke ordning

Lanterna Nova
2016-04-16

  Karina"Kia"
Svindlande vackert.. dikten berör!
Orden flödar,sköljer över mig och uti alla vener och in i mitt hjärta

Men ljuset lyser med en liten kant av sorg!
Känsloladdat så man höll andan när man läser. Stor stående Applåd!
2016-04-16

    ej medlem längre
När munnen andas kärlek föds ditt ljus..
2016-04-16

  Lena Själsöga Keijser
återvänder till denna bild
läser den samt upplever
de bilder vilka fritt stiger fram
sedan jag sköljt mina egna tankar

det är en inseende bild
vilken talar i ur djuprötter
2016-04-16

  Marita Ohlquist VIP
Bra text som inspirerar tanke och känsla!
Tack för den!
2016-04-16

    ej medlem längre
Jag älskar ditt sätt att använda språket i den här mycket speciella dikten. Den känns lärorik då den ger mig förståelse hur jag själv skulle kunna ta ut svängarna.
2016-04-16

    ej medlem längre
Fin text
Mvh annokas
2016-04-15

    Elisabeth Nilsson VIP
Dikt i spännande format, låter orden tala egensinnigt språk, som kan tolkas i skiftande känslor.
2016-04-15

  Gisela Nordell
håller med Goraxy, intressant spänning i texten, gillar alla facetter som texten ger mest gillar jag
"Tystnaden rinner inte
i från havets lunga och snäckornas -
där bor Gud i poesin"
jättefint!
2016-04-15

  Goraxy 89 Orion VIP
Fäster mig vid raderna: "om jag / skulle älska / och skölja munnen / inte alls / skulle i dig / härska kaos" osv...
Här ligger en otrolig spänning mellan raderna, orden är som polariserade laddningar som hotar att förinta varandra och det lyfter hela dikten till en högre dissonant nivå (kanske svårt att skildra dynamiken här i några ord !
2016-04-15
  > Nästa text
< Föregående

mike irow
mike irow