Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
(...Jag är en morgon av humlor i glasburk...>> Stefan Albrektsson


Att skingra döden





När idén faller
mellan illusion
och förverkligandet
stiger skuggan upp.
                                                            Ty din är idén
                                                            ur hand
                                                            i hand
Mellan extasen
och spasmen,
mellan upprinnelse
och potensen
stiger skuggan upp.
                                                            Så långt livet
                                                            räcker
                                                            att räcka till
Mellan känslan
och verkligheten,
mellan rörelsen
och avstannandet
stiger skuggan upp.
                                                             Ty din är idén
                                                             ur hand
                                                             i hand
I samma skugga
när du faller
Livet är ditt
och livets udd




Fri vers (Prosapoesi) av mike irow
Läst 269 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2016-02-17 19:52



Bookmark and Share


  Karina"Kia"
Avskildhet...ett ljus...

Falla ner i det mörka av oss själva!
2016-06-17

  Stefan Albrektsson
Häftigt! Som ett antikt drama med en monolog och en svarande kör, eller som en blues. Jag gillar upprepningarna och det bönelika.
2016-02-18
  > Nästa text
< Föregående

mike irow
mike irow