Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

I annat liv & tid vore jag en kung




Alla barnen sprang omkring
på gården och jag
sprang runt...
i jackan tråcklad av vind

i jackan broderad med
björnhjärtat
mössan
broderad med
stjärnor
och två månar som mjuka
skor...

Någon tittade genom fönster
och ropade
"Ta av dig skruden
hör du
var som de andra
barnen!"
för det första
jag älskade henne
inte för hon slog mig

för det andra och tredje
jag älskade henne
inte för hon slog mig

jag gick till henne
när jag grät
hon lagade pannkakor åt mig
som doftade skogsbär
rapsblom och
vind...




någon frågade mig nyss
"Hur var det?" -
I annat liv & tid
vore jag en kung         tror jag!





Fri vers (Prosapoesi) av mike irow
Läst 327 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2016-02-21 16:18



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Starkt och gripande! Avslutningen fantastisk! Ja här är du kung!!!
2016-02-23

  DominiQueen
Fruktansvärt, jag blev också likt många i Jantes Sverige uppmanad att "tona ner" dvs att inte vara mig själv, att klä mig "normalt", inte vara så djup, inte vara så intensiv osv
Som tonåring och även i mörka och svaga stunder som vuxen har jag ibland FÖRSÖKT anpassa mig, men det går inte jag blir sjuk..

Som jag formulerade en gång:
"Jag går vilse i andras läror - men aldrig i mitt egna hjärta"
Och i våra hjärtans riken, är vi alla kungar och drottningar - vi äger! :-)

Så googla Diamantlagen, läs den högt boosta Dig sätt på Dig manteln igen, res Dig stolt, sträck på ryggen, le själens inre leende och vet DU ÄR EN KUNG NU!!!

Om det hjälper Dig på vägen, tänk vad är det bästa Du kan erbjuda Din käresta: en upprest Kung eller en uppgiven själ?

I kärlekens namn: SKIN!

Fin dikt, med gripande innehåll och ett stort rop på: Se mig, förstå mig, förlös mig...

Jag känner igen skriet med min radar, då jag själv vågar skria ibland..

Önskar Dig Multiversums alla goda krafter på Din väg, Kungen.

Med vänlig hälsning,
DominiQue
2016-02-22

  Bibbi VIP
Tycker om.
2016-02-21

    ej medlem längre
Det är lätt att älska någon som tröstar med pannkakor doftande av skogsbär...
Det är lätt att vara Kung i ett annat liv.
2016-02-21
  > Nästa text
< Föregående

mike irow
mike irow