Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

I den vindsvepta...



Låt det få minnas
som man minns
blommans doft
som man minns vatten,
den en gång sköljde
ditt hår

Låt det få minnas
för en enda stund
en stund
Oändligheten
är vår fiende
och han förkortar
våra år

Om ingen skulle svara
så svara inte
att det är lagt
inte för länge sen
i lönn

som en blommans doft
som vatten
som det vida stjärnljuset
i den vindsvepta
snön





Fri vers (Prosapoesi) av mike irow
Läst 349 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2016-02-21 18:07



Bookmark and Share


  Lena Själsöga Keijser
detta är mycket vackert

berättar det vi ofta glömmer;
vatten hör

2016-02-25

  louisegirl
En stark och vacker text
2016-02-23

  Anya VIP
Vackert med en rytm som tilltalar.
2016-02-23

    ej medlem längre
Otroligt vacker! Vilka bilder! En njutning att läsa!
2016-02-23

    ADI Nehlin
Vacker
2016-02-22

  Stefan Albrektsson
Mycket fin inledning med de lugna uppmaningarna. Tycker mycket om "som man minns vatten, / den en gång sköljde / ditt hår" och hur bilderna växlar i rumslig storlek!
2016-02-22

  Minona
Så vacker, så vacker
2016-02-21

  Minona
Så vacker, så vacker
2016-02-21

  Bibbi VIP
Starkt.
2016-02-21

    ej medlem längre
Vackert om tiden....
2016-02-21

  StinaJ VIP
Väldigt vacker dikt som berör.
Framförallt orden:
Låt det få minnas
för en enda stund
en stund
Oändligheten
är vår fiende
och han förkortar
vara år.
Ord som leder till eftertanke

2016-02-21

    ej medlem längre
Jättefin metaforik! Livets förgängelse och sårbarhet.
"som man minns vatten,
den en gång sköljde
ditt hår"

2016-02-21
  > Nästa text
< Föregående

mike irow
mike irow