Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Bild av Jockum Nordström


Galleriet

Kom låt oss öppna ett konstgalleri! Ja, det gör vi! Och så hyrde de fyra en lokal och tog kontakt med några konstnärer.

Det var väldigt vad fint det blev, tyckte de alla fyra och konstnärerna blev också glada. Och alla som kom till vernissagen var nöjda med hur man hade plockat konst som man verkligen kunde förstå.

Så en dag kunde de inte betala hyran längre. De var mycket ledsna. Konstnärerna var också ledsna. Och alla som hade älskat galleriet var missnöjda och förbannade marknadskrafterna.

Då kom de fyra på att de kunde göra något annat. De kunde åka runt bland konstnärer och roa dem och göra dem glada. De kunde åka runt bland konstintresserade och göra något konstigt, så att de började skratta. Till sist var det mycket fnissigt i bygden. Det här var mycket bättre än förut sa de alla.

Men så kom de på en dag att hyran hade sänkts rejält på deras gamla lokal. De öppnade galleriet igen och alla var skrattiga och lyckliga.




Prosa (Fabel/Saga) av Bengt H VIP
Läst 230 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2016-02-24 15:19



Bookmark and Share


  Öknens Ros VIP
Slutet gott, allting gott!
2016-02-24
  > Nästa text
< Föregående

Bengt H
Bengt H VIP