Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Gratifikation


Ja, jag! vi kan kalla mig Snälla-Niila för enkelhetens skull, lider av ett underskott på fysisk stimulans och min familjs medlemmar promenerar rakt ut ur och in i min integritetssfär på en halvmeter, som de passar dem, men de rör aldrig vid mig.
Ja, jag lyssnar och hör att man nuförtiden lägger plast mellan jord och grund; jag hör att Moseksen-Mari lider av en galopperande tuberkelinflammation; begriper att Kellon-Pieta hade blod på sin släde; att Junttin-Filus ska bli symaskinsagent; att Roben-Levi assisterat vaktmästaren på Rynells Manufaktur i Lysekil; att hon Märta vattnade hästar i Åsa medan hennes älskade Gösta från Kauppinen plockade betor i Frösakull.
Ja, jag lider av att inte ha fått en syl i vädret; och när jag väl började tala, alldeles innan jag flyttade hemifrån, talade jag för döva öron. Jag äter kakor istället.
Ja, jag vandrar med dinglande händer mellan en som går till soppåsen, en annan som vispar i mjölk, en tredje som skruvar på en radio, en fjärde som står vid kylskåpet för att måtta upp fett; en femte som skriker om när Ulla Sallert kom rusande mot henne på Vasagatan.
Den femte tittar jag på, studerar hennes läppars rörelser. När hon snuddade min armbåge såg jag en stund på stället hon vidrörde. Hon spratt till då jag sträckte mig efter saltet.
Ja, jag säger att jag trivs jättebra i det där jobbet.





Fri vers av Per Teofilusson
Läst 459 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2016-02-25 09:35



Bookmark and Share


  Gunnar Hilén VIP
plocka bort äpplet och tala ur skägget...du har mycket att säga....vi ska lyssna på varenda stavelse
2016-02-26

  Arja Söderfeldt
Både ömsint, fantasieggande och humoristiskt med minimalistiska medel! Bra.
2016-02-25

    Erika H
Det är det där stilla du har i ditt skrivande som bryter med all rörelse som du beskriver. Rörelse och röra och händelser, osammanhängande men ändå samlat. Som i ett kök fullt av folk där ingen är tillsammans men ändå är det.
Jag gillar ditt sätt att skriva så otroligt mycket. Du lämnar åt mig att läsa och tolka och se och det är bättre än bäst. Precis så.
2016-02-25
  > Nästa text
< Föregående

Per Teofilusson
Per Teofilusson