Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sex haiku


1


Trädtopparna i insjöhimmel -
blott orörliga.
Den yttre rösten.


2


Ambra talar med lugnet.
I Mona Lisa leenden
ropar opium.


3


Fjädertäcke av jord -
körsbärfrön drömmer knotteblom.
Alltid och nu.


4


Vindens stilla ro -
vattnet vilar.
Drömmen storkens skugga.


5


Stilla ro och nära.
Igelkott vaggar skuggan
i skogsduvans ögon.


6


Bjällror över rymden.
Kaffeblom sluter sig
av mörker.




Fri vers (Prosapoesi) av mike irow
Läst 615 gånger och applåderad av 26 personer
Publicerad 2016-02-28 19:33



Bookmark and Share


  Ninananonia VIP
Fina haikus .. får mig at tänka till .. :)
Gillas
2016-04-19

  S.A.I. Steve Lando
mycket snygga
2016-03-16

  nicol neli
bokmärker!!!!!!!!!!!!!
2016-03-13

    ej medlem längre
Fina dikter som hör samman. Finns många vackra formuleringar. Dessa rader har djup:
"Bjällror över rymden.
Kaffeblom sluter sig
av mörker."

2016-03-07

  Goraxy 89 Orion VIP
MKT Bra ! Varje haiku ett fullkomligt lysande, transcendent färgspektrum som en Aura.
2016-03-07

    MichaellQ
Bokmärker denna underbara text!
2016-03-05

  StinaJ VIP
Mjukt och fint skaldat om årstidernas växlingar. Så upplever jag dikten
2016-03-02

    ej medlem längre
En vacker sammflätad väv med många vackra bilder! Väldigt fint!
2016-03-01

  louisegirl
Läser, läser om och begrundar väl...
Många magiska bilder
Mycket bra ordat!
2016-02-29

    ej medlem längre
Magnifika små eller praktfull
i sin helhet! Läses om och om igen, bilderna är bedårande!
2016-02-29

  Fred Linz
Serene !
2016-02-28

  Gisela Nordell
ord som flätas samman och bildar en poetisk helhet.
2016-02-28

  kerstin skriver VIP
fröfådd född
där sommarsvalor trängtar
sov dun
2016-02-28

    ej medlem längre
Underbart vackert. Jag läser det hela som en dikt och det känns som allt hänger ihop.
2016-02-28
  > Nästa text
< Föregående

mike irow
mike irow