Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Censur


Jag väger alltid
orden

för tunga?
för explosiva?
för upprivande?

minskar ner dem
lugnar ner dem
mjukar upp dem

för att passa
normens normala
ramar


Översättning till finska av Petra Palkio:

Sensuuri

Punnitsen aina
sanojani

liian painavia?
räjähtäviä?
riipaisevia?

pienennän
rauhoitan
pehmennän niitä

sovittaakseni ne
normien normaaleihin
raameihin




Fri vers av Anoo Niskanen VIP
Läst 493 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2016-03-05 15:12



Bookmark and Share


  Ninananonia VIP
Härligt .. ja det gör man och du gör det så bra...
2016-04-28

    Lena Söderkvist VIP
Litet metapoesi är inte fel. Du beskriver processen enkelt och snyggt.
2016-03-06

    ej medlem längre
Försöker ofta hålla mig på mattan:)men hamnar nog på motsatsen när det gäller skrivandet.
Gillar din dikt den säger mycket.
Mvh annokas
2016-03-05

  Kungskobran VIP
Åsiktskorridåren, politisk korrekthet?
2016-03-05

  Larz Gustafsson VIP
Jag gör tvärtom.
2016-03-05
  > Nästa text
< Föregående

Anoo Niskanen
Anoo Niskanen VIP

Mina favoriter
de ryms i tystnaden
Rotlös