Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Spelmannen

Spelmannen stämde sin fiol
och började klappa takten
Tonerna gled över ängsviol
som lystrande neg till akten

De bjöd upp till fiolens dans
bland blåklockor och timotej
Till månljusets nattliga glans
sa pigan skrattande ja till Frej

Som lyfte henne i sin famn
och viskade låt mig få föra
Dig till främmande hamn
ty du vet vad vi båda vill göra

Älska bortom ljus och natt
såväl genom rum som tid
Du är mina drömmars skatt
blott din närvaro skänker frid


Fiolen satte sig sakta till ro
på en bädd av morgondagg
I tystnad ville man ändå tro
att ingen valt att hala flagg




Bunden vers (Rim) av Skaldafnord VIP
Läst 287 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2016-03-05 22:42



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Skaldafnord VIP