Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Allt så småningom blir guld

ur likgiltighet är hon kommen
från apatins mäktiga underland
så funderande och välkommen
som surrar sig fast med band

vaknat med din kropp vid min sida
älskat att titta på dina konturer
vill inte väcka för att börja strida
då det gör oss till andra figurer

vill bara minnas hur det var
vill bara känna en sekund av ro
för denna stund är så dyrbar
denna känsla är min luftbro

kan njuta av ditt huvud så stilla
din kropp så inbjudande skön
att förstå att vi vill varandra så illa
är hatets förbannade borsbön

vi ska inte kunna leva ihop
ändå ligger vi bredvid varandra
trots allt skriande och rop
kan vi inga andra klandra

vi är fast i vårt ekorrhjul
med ledsamheter och skuld
hoppets stjärna lyser i vestibul
att allt så småningom blir guld




Bunden vers (Rim) av Max Poisé
Läst 240 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2016-03-09 07:10



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Starka känslor...inte leva utan, inte leva med...det känns som att man slits itu...skickligt skriven text som berör...
2016-03-09

  Gisela Nordell
fint fångat att med rim få fram denna skörhet i en relation.
2016-03-09

    ej medlem längre
Hoppet är det sista som lämnar en...
2016-03-09

  soligajag_1 VIP
Hoppet har vi inom oss och just ditt
är ett levande bevis. .
2016-03-09

  Rise Little One
Hoppet finns ändå i en hopplös situation känns det som...
2016-03-09
  > Nästa text
< Föregående

Max Poisé