Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ville inte bli hamna här... Ville inte bli sjuk

Det gör ont i mina händer att skriva
Och tankarna finns där men jag är för trött för att få ordning på dem
De går vart de vill
Försöker lägga dem på plats tills smärtan tar över
Och jag låter dem ligga utspritt på golvet tills jag orkar plocka upp dem
Om jag nånsin orkar
Tittar på mitt egna liv på avstånd
Som att allt har pausat och samtidigt går jätte fort
Inombords skriker kroppen
Utanpå ligger tystnaden
Jag säger ingenting
De ställer sina frågor
Tittar på dem
Jag skakar
De ser inte
Och jag svarar det jag vet
Fast jag inte vet någonting alls

Jag vill inte svara
Jag vet vad ni tänker
Jag har tänkt likadant
Alldeles för länge
Jag har också tänkt på honom
Tro mig om jag vetat
Hade jag gått för länge sen
Bara för skona
Honom från det mörker
Som blir av sjukdomar
Av detta slag
Jag ville inte det här
Det var inte mitt val
Jag försökte bryta cirklar
Som lett mig dit jag är idag
Jag har kämpat
Jag ville inte det här
Så snälla
Jag ser era blickar
Ni förstår inte
Det håller mig redan vaken om natten
Och jag håller om honom
För han får min värld att stanna
På en plats där jag kan andas
Och jag viskar i tystnaden
Jag ville inte hamna här
ville inte bli sjuk




Fri vers (Fri form) av ConfusedByYou
Läst 348 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2016-03-08 18:14



Bookmark and Share


  Marita Ohlquist VIP
Stark text som berör!
2016-03-08
  > Nästa text
< Föregående

ConfusedByYou
ConfusedByYou