Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag skulle inte ha...

ånger,

förbannad, idiotisk

skuld, skuld och ond bråd död
i känslolivets sprudlande vener

gyttjan omger kroppsvätskor och styrker
skiten som droppar från handlingar och ord

ånger

satans, helvetiska fanatiska eld
som brinner,
hettar upp mina celler
och förtvinar muskler och sinne

leran kryper upp genom ihåliga utrymmen
och fördelar sig och sprids så att min självbild
blir grå och min vy svart

tiden kryper fram trots viljan att backa
och ställa allt till rätta

skuld, skuld

och förbannad ånger,

som odlar skit och förvränger avföringen,
låter rannsakan endast finnas i ett rättfärdigande,
medan faktumet fortfarande kvarstår
och sätter orsak och verkan på sin spets
stirrar ångesten med en självlysande spegelbild.






Prosa av Max Poisé
Läst 196 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2016-03-13 18:13



Bookmark and Share


  soligajag_1 VIP
Mycket bra skrivet om denna hemska åkomma!!
Sänder dig en varm kram som hjälper dig i stundens hetta!!
2016-03-14

  DominiQueen
Ja typ... Suck...
Vet...

LoveBlessings, allt vi vågar möta är ett steg i RÄTT RIKTNING... såååå...
Heja Dig...

LoveBlessings
DominiQue
2016-03-13

  Gisela Nordell
väl beskrivet om detta jobbiga tillstånd.Kommer att tänka på att det ibland i denna mylla av ångestkomposten växer fram en bra insikt, t. ex att kritik man utsatts för inte är sanning utan bara sagts av någon annan i avsikt att såra och inte ska tas in i hjärtat, utan saklöst kastas bort!
2016-03-13
  > Nästa text
< Föregående

Max Poisé