Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
När två möts - google picture


Ljusjord

 

Himlen är blå

du ligger på ett moln

din blick vilar på jorden

ett befriande avstånd tänker du

och njuter av tystnaden, stillheten och att vila

i ingenting

tomt, tyst och nära evigheten

 

så kommer hon

 

Hon är jord

hennes tankar är planeter

som snurrar

kring sin egen längtan att förstå

 

dig

 

hon har rötter i jorden

du vattnar henne med strålar

de är ett regn

hon badar i

hon andas i glädjen över kraften

att våga

så hon växer

tar din hand och lämnar sin jordkropp

Ditt ljus smälter samman med hennes jord

 

I universum

föds en ny stjärna

 




Fri vers (Fri form) av L.byström
Läst 289 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2016-03-14 22:48



Bookmark and Share


  Arowana
En helt underbar ljus och kraftbärande dikt. Fina bilder ger den.
2016-03-15

  Mats Edin VIP
Stor och fin text
2016-03-15

  DominiQueen
Åååååå ljuvligt, helt i min smak om polariteter och världar som möts och befruktas bortom den mänskliga. Jag älskar denna ytterst romantiska dikt och bokmärker. Tack för en ljuvlig stund som fick med litecledsna hjärta att le. Poesi!!!

LoveBlessings
DominiQue
2016-03-14
  > Nästa text
< Föregående

L.byström
L.byström