Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

De absoluta elementen

ur vatten rinner längtans fors
kannan binder in vårt liv
sorglöst crescendo som bär kors
skriandes rycks vi ur våra kliv

ur luften sippras en fullfjädrad vilja
följsamt ned genom andetagen
lögnen är det enda som vill skilja
elementen från naturlagen

ur eld brinner passionens lusta
förlöst genom kroppslig fusion
där vatten och syre skall frusta
i en efterföljsam explosion

ur jord krälar vår sanningsblick
blott smutsen är den motsats
vår renlighet som vi fick
äro dold bakom strapats

ur kärlek är du kommen fri
bunden genom ditt mod
utav elemtenten ska förbli
vatten,luft,eld och jord




Bunden vers (Rim) av Max Poisé
Läst 275 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2016-03-23 21:51



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Vackert skrivet!
2016-03-24

  Rise Little One
En dikt med riklig beskrivning om samspelet mellan människa och de fyra elementen...Vackert skrivet som alltid!
2016-03-23

  Gisela Nordell
intrikat dikt, fick läsa två gånger för att följa med i tankegångarna och vindlingarna, som en dans med ord
i ett tema som alltid är intressant de fyra elementen vind, vatten, eld och jord som samspelar med vår natur när vi så tillåter
2016-03-23
  > Nästa text
< Föregående

Max Poisé