Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Spår


Spåren i snön leder
framåt och bakåt
mot framtiden
och det förflutna

bara i kylan förvaras
forna minnen
sommaren ger nya bilder

själen sover vintersömn
drömmer om färggranna blad,
en bekymmerslös värld,
om en kärlek som ger lov
att vakna efter frosten
och se nya fotspår
i sanden

(översatt till svenska från finska)

Jäljet

Jäljet lumessa johtaa
eteen ja taakse
kohti tulevaisuuden
ja kaipuun

vain kylmässä säilyy
menneisyyden muistot
kesä tuo uudet kuvat

sielu nukkuu talviunta
uneksii kirjavista lehdoista,
murheettomasta maailmasta,
rakkaudesta joka antaa
luvan herätä pakkasen jälkeen
ja nähdä uudet jäljet
hiekkarannalla




Fri vers av Anoo Niskanen VIP
Läst 488 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2016-03-25 11:32



Bookmark and Share


  Ninananonia VIP
Vackra spår..
2016-04-06

  Goraxy 89 Orion VIP
Pidän enemmän suomenkielinen versio - kuulostaa luontevammin !
2016-03-25

  KYREUS of Sweden
Kyllä!
2016-03-25
  > Nästa text
< Föregående

Anoo Niskanen
Anoo Niskanen VIP

Mina favoriter
de ryms i tystnaden
Rotlös