Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Förstå


Min enda dikt till just dig!

(Förstå)

From är den försvinnande liten,
ögonblicket som for förbi
och träffade linsen
gjorde min tanke fri

Lungor fyllda med varm luft
Ljuva vindar som smeker
landskapet vaknar från dvala
och höra hur ljuvligt barnen leker

det speglar sig på stilla vatten,
med drömmar som ger ljus
vackert delar upp alla färger
och gör musik av allt brus

Kan stanna, leva ut och beundra,
se en stor tanke i det lilla
skira moln som försvinner bort
och förintar gårdagens synvilla

...det är enkelt att förälska sig idag
så njutbart att se ditt goda

Kalla mig gärna naiv,
för jag har funnit det som helar min själ,
det som gör att jag kliver upp och finner energin att faktiskt
leva i en värld som hyllar de döda och förkastar de levande.

Jag kommer alltid att beundra de båda, oavsett om molnen är utspridda runt
väderstreckens cirkel

min morgon kommer alltid vara min saga,
mitt nu är berättelsens början

...det är enkelt att förälska sig idag
med dina ljuva och sagolika drag
så försvinnande vackert i sin linda
att kärleken i mina vener vill hindra

(Förstå)

det var när jag dog
som det plötsligt hände
att händelsen tog
och min hud brände

vem var jag som kunde göra motstånd
inte ens idiot kunde missförstå
du friade under ytlighetens stånd
och jag kunde inget annat än gå

slutenheten är min enda vän
är tillbaka till ruta ett
försöker, försöker åter igen
ändå väger jag för lätt

det är skulden som förde mig hit,
har ingen värld att vända mig till
men tror att skillnaden är du och
det lilla Universum vi lever i

(Förstå)

är inte en man av vår tid,
bara en själ som vandrar vidare mot ljuset

har inga andra tankar,
bara liv inom
och om det i inte räcker
så ger jag historiens enda sanning
att nuet är det enda som existerar,

(Förstå)




Prosa av Max Poisé
Läst 239 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2016-03-30 21:11



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Vackert!
2016-04-01

  Ninananonia VIP
Så vackert..
2016-03-31

  Rise Little One
Att förstå och kan njuta av kärleken är en dyrbar gåva vi fått från universum som vi bör vårda med respekt!
2016-03-30

  Gisela Nordell
vemodigt och smärtsamt med djup, men mycket vackert lindar du orden i en sorgkrans runt lyckan instämmer All kärlek till er
2016-03-30

  DominiQueen
Jag förstår inte, men känner en bottenlös smärta och tårar ringar innanför min hud, vet ej om jag uppfattat rätt, men ont gjorde det att ta in...

All kärlek till er
DominiQue
2016-03-30
  > Nästa text
< Föregående

Max Poisé