Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
30.03.2016 Onsdag. Mina vänner dör.


Vi från den babyblå Amazonens dar*

I sorgens ensamhet lämnar ännu en vän in sin uppgivenhet inför världen. Döden tynger min trasade axel, till minnet av de vilsna ungdomsåren - med alkohol och rock'n'roll - som tapetserade instrumentbrädan till de galna upptågens slagskepp. Detta tidevarv har övergett stockade tårar och klumpar i halsen, trots att jag ser den allt äldre huden på mina händer. Jag känner mig saknad av verkligheten, för man måste ju vidare.

Vad är det som hinner ikapp oss, och varför?

 

 




Prosa av Mats Kitok-Lundmark VIP
Läst 403 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2016-03-31 19:29



Bookmark and Share


  Palett
Stark text med berörande vemod.
2016-04-03

    Melona
Du har skrivit en väldigt fin text/dikt som är både eftertänksam och öppen. Tankarna du delar med är dina, men vi är nog många som känt dem; men inte lyckats uttrycka dem så väl som du gjort. Tack!
2016-04-03

  Peter G VIP
Din text sätter onekligen spår i mina tankar.
Hur svårt är det inte att hitta ett sätt att förhålla sig till livet när frågorna är fler än svaren, och sorgen som aldrig går att värja sig mot.

läser de fantastiskt vackra slutraderna flera gånger och hoppas de ska sjunka in.
"Jag känner mig saknad av verkligheten, för man måste ju vidare."
"Vad är det som hinner ikapp oss, och varför?"


2016-04-01

  Daniel_78 VIP
Denna text tyckte jag mycket om. Bilfärden och det vi sakta komma mot oss i bakspegeln.
2016-04-01

    ej medlem längre
Starkt och gripande formerar du orden och tankarna kring den sorg och saknad som drabbar oss alla när livet hinner ifatt oss.
2016-04-01

    99knivesinside
Det är fan tungt att överleva.
2016-03-31
  > Nästa text
< Föregående

Mats Kitok-Lundmark
Mats Kitok-Lundmark VIP