Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
(e-2011)


Efter de sista dagarna

små hårstrån av ditt förflutna
är vackra på mitt lakan,
det blänker sällsamt i solljuset
tusen prismor av färger kunde måla,

kunde lyfta dig över porlande bäckar,
vaka vid ett underbart porträtt av sömn

såg att du började tyna långt
innan du märglades av döende celler,

det sista du tappade
var ditt leende när orken dog
och första löven föll mot en framtid utan nåd

vi visste vad som skulle ske,
hur det skulle ske,

lovade att njuta av livet ändå
till fullo,
för det var ovärderligt

varje liten vattendroppe,
endaste smekande vindpust,
skapade livslust när livet ändå hittade sin bortgång,
små stjärnor av gnistrande ljus gav själen
mening att finna vägen till evigheten

hjälpte dig att andas de sista dagarna,
smekte ditt arbetande hjärta,

kysste din bleka hud som längtade att finna liv igen,
medan solen sakta gick i moln,
skuggades dina konturer för sista gången
mot den solgulnande väggen

det sista jag hörde,

var en lång utandning,
av ett slocknat liv

i min hand vilar dina hårstrån
i min själ vilar du

framtiden är ännu oskriven,
kanske bryter vi naturlagen,

kanske finner vi att sorgen
är glädjens och lyckans moder

vad jag däremot vet,

är att vi träffas snart igen




Prosa av Max Poisé
Läst 489 gånger och applåderad av 19 personer
Publicerad 2016-03-31 20:51



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Mycket vackert fångat, in i det sista.
Visst är det så, vi vet att möten sker i
det ovissa.
2016-04-03

    ej medlem längre
Berör!
2016-04-02

  Änglaögon
Så fint skriftat. I saknaden finns hoppet.
2016-04-02

  ResenärGenomLivet VIP
Ja, som du kan skriva...en text som letar sig in under huden...stark och samtidigt öm och vacker...
2016-04-02

  Ninananonia VIP
Berör...
2016-04-01

    Elisabeth Nilsson VIP
Gripande och smärtsamt målar dina ord sista tidens tavla i ljus och mörka stråk.
2016-04-01

  DominiQueen
BOKMÄRKER - Tack.
DS
2016-04-01

  DominiQueen
Jesus, Maria... Så får Du inte skriva... Aj.... Förlåt, så klart Du får..

Så gripande, så starkt, så sorgligt och ändå så osedvanligt hoppfullt. Kärlek som trotsar döden..
Ja för helvete - skit i naturlagarna och realism nu, spräng barriärerna och fortsätt älska multidimensionellt - om ni förmår.
Önskar alla älskade i varsin dimension återföreningar - jag vill tro på LJUSBRON mellan världarna..

Fan, Gud vilken bra text.. För bra, griper tag på djupet.
Du är en Ordens Mästare Max.

Niger
Namaste
DominiQue
2016-04-01

  Gisela Nordell
*B O K M Ä R K E S*
helt underbar poesi, så smärtsam och så vacker.Du kan verkligen skriva, tack för dessa rader.
2016-04-01

  Carola Bouvin
Vet du, dina fina ord bringar mod till mig...Jag kan känna varje rad för dina ord är till mig. Jag delar din smärta då jag bär den, den sorg som du bär, bär vi tillsammans, och tillsammans vi är!
2016-03-31
  > Nästa text
< Föregående

Max Poisé