Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Yta

med vodkaflaskan i handen genom Autobahn
fluktande, suktande, sugande
vindbruset för mig närmre Nijmegen
väntan är vår jävla lag
*
ett skenheligt varför, strålar genom himmelen
glödheta trummvirvlar genom min hjärna
kroppen skälvar min lust av längtan
väntan är vår jävla lag
*
du skulle ju stå där
vakandes över mötet
drömmen tydligare än verkligheten
inte ens skuggan lämnade du kvar
*
så jävla självklart grundlurad
renhårigt förfalskad
med ångestfylld vodkaflaska i handen
för väntan är ju min lag
**
jag är fångad av ytlighetens klishé
där vårarna alltid är undersköna
och vintern gnistrande vit
*
jag är fångad av tydlighetens missförstånd
kastad i gapet av de pretantiösas regelverk
och splittrad ut i universum
*
för enkelheten är en odygd, och paradoxens
förtvivlade summering av dagsljusets logik
fråntar mig rätten att yppa
**
jag står kvar vid din lämnade skugga
jag inväntar rösten som predikar
där naiviteten, simpelheten och tydligheten
får ta plats igen
***
väntan är min jävla lag
***
satans lag...




Prosa av Max Poisé
Läst 250 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2016-04-01 20:41



Bookmark and Share


  DominiQueen
Usch denna sprit, aldrig för det något med sig, och i kombination med längtan och kärlek tror jag inte det blir så bra..

Usch väntläget är hemskt, jag vill inte hamna i det läget. Hoppas lagen Du nämner inte är tvingande.
DominiQue
2016-04-01
  > Nästa text
< Föregående

Max Poisé