Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hoppet dansade bort

Du vet hoppet, det dansade bort
Lyssna nu så ska jag fatta mig kort.

Livet, det ger dig en chans
Livet, det är ingen jävla dans.
Skjut mig, jag orkar inte mer
Skjut mig, jag orkar inte ens att le.
Häller i mig piller, dämpa min smärta
Häller i mig sprit, har inte direkt något lejonhjärta.
Dämpa det jag inte vill känna
Dämpa allt som inte är värt att känna.
Molnen har svävat framför solen
Molnen har tagit över jorden.
Mörkret är en del av oss
Mörkret kan vi inte emot slåss.
Vi behöver solen för att fungera
Solen kan vi inte längre hantera.
Början på slutet.
Slutet på början.
Kommer vi ta oss igenom den här fasen?
Håller i vapnet, jag tror jag gillar denna idén.
Blodet på väggen
Blodet på vapnet.
Blodet i min hals.
Blodet kommer kunna fylla en hel simhall.
Blodet som rinner ut gör mig till ett psykfall.
Blodet kommer att vara här för evigt.
Blodet kommer att vara en avsikt.
Blodet kommer att stelna.
Blodet kommer att lukta så det är inget för dom klena.
Blod.
Rött blod.
Stelnat rött blod.
Wow.
Kanske kan jag bli en konstnär.
Folk kan komma in och kolla på blodet som har stelnat på väggen. Folk kanske kan buda på det. Väggen kan gå för en miljon.
Miljon för ingenting.
Miljon för blod som är ifrån ingen.
Pistolen låg alltid på mitt bord.
Någon måste ju ha sett.
Alla kommer vi att dö någon gång.
Men det är nog inte min tur än, men inte vet jag. Det kanske vänder någon dag.




Bunden vers (Annat versmått) av Smutsigkung
Läst 221 gånger
Publicerad 2016-04-03 13:26



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Smutsigkung
Smutsigkung