Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det finns ett varför innan jag stannar

oron är ett frö
som växer
vid ovetskap och
blåser utan nåd
när dimman tätnar
och framtidstron
ebbas ut bortom
kontroll

fundamentet hårdnar
bara under rätt lufttryck
och samlar
gränslinjerna samman
för att korsa tidslinjen

vi är bara ett svar ifrån varför
och därefter kan
vi skuldsatta
gå ifrån
det som gör ont




Prosa av Max Poisé
Läst 392 gånger och applåderad av 24 personer
Publicerad 2016-04-04 13:52



Bookmark and Share


    Max Poisé
Det är ju därför det i texter står:

"därefter kan vi skuldsatta gå ifrån det som gör ont"


2016-04-11

  Goraxy 89 Orion VIP
Jag hänger inte riktigt med här S-o-r-r-y. enligt mig kan man aldrig "gå ifrån /det som gör ont" / utan att konfrontera orsakerna och göra upp / Då - Bara då kan vi kvitta oss med skuldbördan?
2016-04-11

  Hon kallar sig poet VIP
jag gillar verkligen denna, och jag fastnade för rubriken innan jag ens läste...bra där!
2016-04-10

  ResenärGenomLivet VIP
En mycket läsvärd text att fundera kring...
2016-04-09

  Poesia VIP
Tycker mycket om sista stycket

*varm applåd*
2016-04-06

  Elaine.S VIP
"vi är bara ett svar ifrån varför
och därefter kan
vi skuldsatta
gå ifrån
det som gör ont"

Mäktiga rader tycker jag, de säger mig att det är ofta så det är...fast man förstår varför och fast man väljer att gå så finns skulden där och frågan är om den någonsin försvinner.
2016-04-05

  aol
starkt borrande livsfråga
2016-04-04

    Jordnära
!!
2016-04-04

  Teresia Ridell
Starkt berörande, bra skrivet !
2016-04-04

  Solstrale VIP
Ett svagt dån av nedstigning i mitt inre! Tack!
2016-04-04

  Rise Little One
En viktig text som berör mig på djupet...jag väljer dock att kämpa emot och inte bara
"gå ifrån
det som gör ont"
2016-04-04

    ej medlem längre
Livsfrågor...
2016-04-04

  DominiQueen
Återigen begärs till tårar.
Tack Maestro
2016-04-04

  Gisela Nordell
tycker om det lätta flödet och att det går att fatta dikten på en gång-enkelhet, fin känsla och ordval som gillas
2016-04-04

  KYREUS of Sweden
Livs.labyrinter
2016-04-04
  > Nästa text
< Föregående

Max Poisé