Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Fiskarens vår

Det doftar av salt i vinden
med drag av båtars tjära
Våren smeker kinden
som står havet nära

Ty nu nalkas åter våren
med havsfyllda dagar
Likt alla de gångna åren
som minnen behagar

Näten väntar i boden
färgade av år i arbete
Intill de välkända loden
doftar hinkar med bete

Tändkulan vaknar sakta
men sjunger sin sång
Fiskaren stilla beakta
livets gång




Bunden vers (Rim) av Skaldafnord VIP
Läst 274 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2016-04-06 20:01



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Vacker...
2016-04-07

  överlevaren VIP
Fint flyt i texten, orden sköljer över som en behaglig havsbris!
2016-04-06
  > Nästa text
< Föregående

Skaldafnord VIP