Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Där emellan varken ö eller vatten



Och vem vet om rosornas damm?
                                          om dess skugga?
regnet faller inifrån
             
jag gick på en spegel av gyllene ljus
som skingrades inåt
och var
                 ingen
när du   just
i lånade havets skor
berövrade min ö
till sitt hemland
blev jag
                 någon
och spegeln började skingra ljuset
utåt     regnet upphörde
dess skugga blev 
                                 kvar

och min ö blev vatten som rinner;
den du filtrerar nu




Fri vers (Prosapoesi) av mike irow
Läst 682 gånger och applåderad av 23 personer
Publicerad 2016-04-08 10:08



Bookmark and Share


  rondell
O så fint du skriver!!! Tycker om..
2016-05-08

  Karina"Kia"
Likt ett krig i en stråle av en själsspegel!
Rent av tvärt om?!

Energi och bränsle för liv till närvaro en egen ö!
Skyddande belägring!
Försöka leva i harmoni!..?

Finfinurligt bra skrivet måste jag säga!


2016-04-09

    ej medlem längre
Det är så mycket känsla i dina ord. Tack för att du förmedlar den!
2016-04-09

    ej medlem längre
Väldigt vackert skrivit. Orden är så fint sammansatta som berör när man läser.
Mvh annokas
2016-04-09

    Elisabeth Nilsson VIP
Så vackert och berörande du diktar om att finna kärlek och inspiration.
2016-04-08

  Rise Little One
Vilken fin inspiration!
2016-04-08

  Lena Själsöga Keijser
just så
andas källan
2016-04-08

  StinaJ VIP
Makalöst vackert. Vilken underbar kärlekshistoria
2016-04-08

    ej medlem längre
Ett magiskt möte mitt mellan tillvarons förnuft och verklighet...kanske förvandlas vattnet till guld...
2016-04-08

  Marita Ohlquist VIP
Stark text att läsa sakta med tankens klarhet!
Läser och läser om, tänker och känner!
2016-04-08

  Goraxy 89 Orion VIP
Jag kapitulerar nu - texten är FÖR bra ! Måste du skriva så fördömt Snyggt. Kan du inte ens försöka skriva dåligt som vi andra ibland? Förr torterade man och brände på bål sådana som blev för sanna eller bara för bra. "Memento te mortalem esse."
2016-04-08

  Bibbi VIP
Mycket starkt och tänkvärt.
2016-04-08

  nicol neli
bara läsa och njuta och läsa om...
poesin utan like...
2016-04-08

  louisegirl
En stark text att begrunda, föder många tankar och bilder...Snyggt!
2016-04-08

  trixas
Så väldigt rörande. Blir sanslöst berörd. Underbart skrivet.
2016-04-08
  > Nästa text
< Föregående

mike irow
mike irow