Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
till du_som håller tillbaka: vinden som faller i sömn


Jag läser rentav berg



Jag säger
              inget!
läser rentav bergens
                            innandöme
bläddrar i bland stenar
och hör till frambrusande vind

Se   jag är vinden
mot ditt ansikte
stenen
       du vilar på
och är iklädd
sandkornens visdum

hör jag något blomma
ut som växer i mig
av mitt stoft?
så   vem är det
vad är det som älskar
som de?




Fri vers (Prosapoesi) av mike irow
Läst 645 gånger och applåderad av 26 personer
Publicerad 2016-04-09 12:14



Bookmark and Share


  Lena Själsöga Keijser
detta är
grundens andning

vacker
2016-04-16

  StinaJ VIP
Vackert !! Det ska mycket till för att krossa de byggstenar kärleken vilar på.
Den står stadigt fastankrad.
2016-04-12

  Bibbi VIP
Begrundar på djupet.
2016-04-11

  aol
Så tankeväckande vacker skrift,
2016-04-11

  Mats Edin VIP
Skön
2016-04-11

  Ninananonia VIP
Ja, tankar väcks vad älskar som de?
2016-04-11

  Öknens Ros VIP
Så fint och vackert beskrivet om livet och kärleken.
2016-04-11

  Goraxy 89 Orion VIP
Jag kan förnimma det översinnligt luftiga, transparenta i dikten närvaron av den närvarande som flödar genom alla existensformer. Det eviga medvetna energiflödet som skapar världar där LIV ingår som den väsentliga existensformen - En värld bortom alla världar som vill inkludera den vilsna och olyckliga mänskligheten. Vet inte om författaren delar min subjektiva tolkning? - Eventuellt kan det finnas många tolkningar och var och en är fri att välja o ingen behöver köpa någon annans tolkning.
2016-04-10

  Marita Ohlquist VIP
Mästerlig text som föder tankar och känslor!
2016-04-10

  louisegirl
Uppmålade tankar och bilder kommer som med vinden, när jag läser din fina dikt...Snyggt!
2016-04-10

    ej medlem längre
Fantastisk vacker i ord och känslor!
2016-04-10

  Karina"Kia"
Stämningsfullt men ett orosmoln dyker upp!
Ett stort Djup i denna dikt, likt en vintervind!

2016-04-10

  catharina.jerbo VIP
de här första raderna: "Jag säger
inget!
läser rentav bergens
innandöme
bläddrar i bland stenar
och hör till frambrusande vind"

är helt outstanding bra!
2016-04-09

    ej medlem längre
Kärlekens krafter får berget att rämna...
2016-04-09

  nicol neli
om mig
skulle älska någon som vind och sten
skulle jag falla
handlös
i han
bokmärker!
2016-04-09

  Rise Little One
En flod fullt av varma känslor ...
2016-04-09

    ej medlem längre
Fint skildrat med mycket känsla som verkligen går fram.
2016-04-09
  > Nästa text
< Föregående

mike irow
mike irow