Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 

Besserwisser

 

Röd morgon, och en kopp av allt det där som gör en så glad. Jag gillar hennes nya vax, nynnar det. Det kanske låter konstigt, men hon tog vara på varenda kväll. Hon var på god väg att lura sin omgivning. Han gick in i Mälarblicks fälla.

Fel rum i det ögonblicket. En Gertrudmorgon. Hon var din styvmor med avslöjande drev som spred rädda kolumner till ansikten. Chaffisen kör medan han älskar.

Vill prata men avbryts alltid. De säger att han är talanglös. Jag har svårt att prata. Det blir svårt för alla att lyssna. Men de är tjuvar och gastar som besöker Lejno då han bara skulle vistas ute på nattklubbar. Han duschade och borde sova men han gick ut doftande rakvatten.

Förbittrad ändras hans planer om en ung tjej han vill ha. Var verkligt plågad på den tiden. Det skulle se ut som verklighet med facit på vad han hade gjort. En flaska bourbon och en påse wienerbröd illustrerade. Ett motellrum för de synska.

Det låg en tät parfym över rummet, och förstås gas. Bakelserna var redan i rötmånad. Jag ritade, tecknade med fotografiskt sinne fast vi aldrig kunde äta och sova tillsammans.

 

 
Prosa (Roman) av Mattias Holmström
Läst 164 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2016-04-13 20:16Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Mattias Holmström
Mattias Holmström