Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mossan växer inte om vintern

Inget är lämnat åt slumpen
inte ens smärtan som egentligen
är sin motsatta förvanskning av
grundlurade antagonister

Är redan såld till högstbjudande
och förädlad till något som massan
anser vara rätt,

Det är aldrig ljuset som fördärvar,
bara den lilla skuggan som förblindar.

Vi borde ha insett,
skulle ha fullbordat det som är så självklart
att en sommar aldrig kunde dö,
oavsett hur mycket snö som täckte.

Inget är lämnat åt slumpen,
inte ens tankens förlupna kula
som etsar sig fast i hjärnbarkens inre

vi borde ha insett,
att redan när solen gick ned
var allt redan förlorat.




Prosa av Max Poisé
Läst 214 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2016-04-13 18:45



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Fastnade vid rubriken som bara den ger en massa tankar...
2016-04-16

  Gisela Nordell
defaitistiska rader...ibland måste vi dricka den bittra kalken, möta det svåra och ha tillit till processen som leder till inre mognad och växande, lätt att känna att det är meningslöst, en evig väntan.Det är hur jag upplever texten.
2016-04-14

  DominiQueen
Haha, vad lustig Du är jag trodde Du skulle avslutat tvärtom? Jag avslutar ofta mina med Victory, haha Vinnarskalle vet Du... Underbart med motpoler. Ha en skön förlorad afton då min käre vän, själv vill jag vinna mer av allt :-)
Tack för ännu mer skönsjungande ord som smeker sinnet.
/DominiQue
2016-04-13
  > Nästa text
< Föregående

Max Poisé