Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
12.04.2016 Tisdag. Mina barndoms revir


Det stora fallet*

Bortom Sjöforsen finns det stora fallet. Vid mina tinningar bultar mitt hjärta för min blixtrande syn. Och se, fallet är dött! För länge sedan bringade den de många till träldom. Nu är den stängd och glömd. Endast kärleken minns. Där ovanför – ja, bortom – finns den levande bekymmerslösheten. Vilan har inga gränser och ger klara samveten. Där bor jag. Där är jag född och närd. Var än jag befinner mig. Jag ska leva, ja leva!

 

 

 




Prosa av Mats Kitok-Lundmark VIP
Läst 342 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2016-04-12 19:12



Bookmark and Share


  Peter G VIP
en komprimerad, fragmenterad prosatext som ger mig en aning om en plats, en fors med en gammal historia, en hembygd, en trygghet, en plats att finna ro.
En text som är så fragmenterad att den bara ger aningar och gör mig nyfiken på vad som egentligen hände vid det stora fallet? Men din text tycker jag behåller hemligheten även om jag försöker läsa mellan raderna!
Bra så!
2016-04-13
  > Nästa text
< Föregående

Mats Kitok-Lundmark
Mats Kitok-Lundmark VIP