Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Såväl i kärlek som i poker ska man vara cool och vänta på en vinnande hand, annars kan man åka ur spelet...


All-In


Det ska satsas
på jobb, karriär, förhållande, barn, bil, båt
ja, vi ska satsa på oss själva

Upptagen, full Agenda
möten, repetitioner varje kväll
jobba slita varje dag

Jag vill ju också få plats
en plats i ditt liv, i din Agenda
Jag är den som ber om mer...

Efter ett förhållande som varat i åtta månader
märkte jag hur chipsen började ta slut
blindsen blev bara högre
jag fick inte längre några bra kort,
kanske en knekt nån gång ibland

Vi var inte längre hjärter kung och hjärter dam
kändes mest som ett par i tvåor
ett lågt par men så långt kommen i spelet ville jag chansa

Jag gick All-In
mest kanske därför jag skickade idiotmailet till dig
jag trodde inte du skulle syna mina kort
och visa att din hand var bättre än min
Jag hade inte ens en spader knekt
bara par i tvåor
tveksamt
du fick triss i damer
jag är ensam igen

Mot bättre vetande skickade jag ett nytt mail
där jag lade alla känslor och tankar öppet
för dig att gå med
det gjorde ont när du foldade
det gjorde jävligt ont
mina chips är slut




Fri vers av Kicki Karlén
Läst 508 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2006-05-03 20:48



Bookmark and Share


    Nora K
Charmerande läsning! Mera sånt!
2006-07-15

  Tino
Skit bra förklarat ur ett kortspels synvinkl! Du har så rätt,, jag gillade allt från början till slut!
2006-05-24

  aftermath
vilket märkligt spel vi för.
fint förmedlat.
2006-05-10

    ej medlem längre
Så fint skrivet metaforiskt
2006-05-04

    Hann£§
den var sorglig met ett, najs berättar språk. allt ur synvinkel "kortspel,poker"

märks verkeligen att du är ledsen över detta och du vågar skriva sånt rent ut!

och sen märks det att du gillar kortspel :)


Mot bättre vetande skickade jag ett nytt mail
där jag lade alla känslor och tankar öppet
för dig att gå med
det gjorde ont när du foldade
det gjorde jävligt ont
mina chips är slut


Klockrena Meningar asså, den här var riktigt bra! du förtjänar den bästa kritiken som finns för denna dikt!
2006-05-03
  > Nästa text
< Föregående

Kicki Karlén
Kicki Karlén