Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det är bara dagen som vilar

mörkret är inte avsaknad
det är bara dagen som vilar

ännu lever hjärtat
som jag gav till dig
ännu förvandlar jag
nätterna till ljusa dagar

trots att det inte längre
finns en framtid som
skriver vår vackra historia

tror att dörren kommer öppnas
och genom den rinner alla tårar
av självrannsakan och bot

ännu lever du i mitt blod
kan känna hur doften river
alla murar och vrider sanningen
till rätt väderstreck

kan höra din ord fortfarande
eka mellan väggarna och
skapa den värld som får
dagen att vila i all evighet

vet att vi fortfarande andas samma luft
och vår hud får ljuset från samma sol

bara den vetskapen får stunden att
spegla sig i stilla sjöar

ännu lever själen som
så vackert förvandlar tragiken
till en förståelig mening

mörkret är inte avsaknad
det är bara dagen som vilar




Prosa av Max Poisé
Läst 317 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2016-04-14 21:07



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Så fint!
2016-04-15

  Gisela Nordell
så mycket längtan och hopp i dessa rader
det lyfter mot höjderna, så innerligt vackert som bara den stora kärleken kan vara

2016-04-15

  Ninananonia VIP
Mycket vackert att läsa..
2016-04-14

  Rise Little One
Det är dagen och ljuset som räknas..mörkret är bara en skugga som inte har någon betydelse...
2016-04-14

  tidsliv
Dagen som vilar. Jag upprepar den meningen för mig själv och den växer för varje gång. Dagen som vilar. Ett avsaknande av mörker. Men dagen finns där, ljuset.
2016-04-14

  DominiQueen
Återigen en tår, då vackert, värdigt en acceptans i saknaden och äkta nästan osjälvisk stark, stark kärlek..
Det är bara att andas igenom och hoppas at hjärtat håller, har vi tur överlever vi. Vilket jag som enskild kallar Victory. Om båda vinner Victoria. Andens och hjärtats seger.
Fsn så bra Du skriver Max, på gränsen vad jag klarar att möta, eller det går mig att minnas... stolt och glad att jag överlevde och lyckades sluta älska honom så.. är fri.. Tack hoppas författarjaget mår högsta möjliga insikt, känsla och lycka.

Tack för ännu en gripande text. Du är en Maestro på poeter.
DominiQue
2016-04-14
  > Nästa text
< Föregående

Max Poisé