Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En hybris bekännelse


Nu har jag bara resten av himlen kvar

Sekundärt och och irrelevant men ändå
tar det all kvarvarande tid jag har medan
lungorna fortfarande andas.

Hatar genomgående ordet, kunde,
nedslås av tanken som tynger skuldran
och pressar mitt anlete mot blöt och evigsdjup lera

Det liksom passerar i revy,
att åtgärder enbart tillhörde det förgångna
att historien bara fanns till för att berättas
och att skulden aldrig kunde raderas.

Klockorna har slutat ringa för länge sedan
och marken är redan erövrad.
Alltet är en vacker känsla
men den skapar lika mycket hål som den fyller igen.

Så många lik som kasserats och malts ned till brukbar jord.
Allt för att framgången skulle mätas i poäng,
allt för att tingen skulle lé avundsjukt mot överflödets meningslöshet.
För bakom hörnet skulle lyckan finnas
bara så fort jag vunnit över begränsningen och ordet oändligt.

Det kommer ske vilken sekund som helst.
När som helst!
Det är ju enkelt i sin teori.
Bara jag kan få klockan att stanna.




Prosa av Max Poisé
Läst 219 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2016-04-15 21:48



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Man ska väl inte rycka ord ur sina sammanhang, men ordet "framgång" hoppar ut och jag fortsätter att tänka på det...kan det mätas överhuvudtaget ...allt beror ju på hur början var... tänkvärd text i alla fall...
2016-04-16

  aol
Gillas om man kunde stanna tiden bli fri från ångestkänsla ledan tärandet en tid som vi själva uppfunnit men vad vore man utan den säkert lyckligare, men det är mitt försök att tolka denna text som är mångbottnad,
2016-04-15

  DominiQueen
Så vackert, och så enkelt om inte tiden fanns så upplöstes melankolin... Viskar: min vän, minns tiden är en chimär...

2016-04-15

  Gisela Nordell
spännande...snart stannar klockan och lyckan finns bakom hörnet
2016-04-15
  > Nästa text
< Föregående

Max Poisé