Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En liten blick, en varm beröring och ett fantastiskt ord

Världskrigen härjar utanför,
avskyn hyser inga medel att
förstöra, dela och ionisera det vackra.

Slaktens konsekvens forsar med rödbrutet vatten
genom milslånga träskmarker.
Grupperingar och meningslösa medlemskap som
skapar utanförskap och girighet,
när det räcker med
en liten blick, en varm beröring och ett fantastiskt ord

sen är allt bra igen.

Vi, de naiva som tror gott
ledsagar oss själva genom ondskan
med ett litet leende som vi tror kan
spridas och fånga nådens rödsprängda öga.

Det är individens lögn som skapar sanning
och fritar de blåögda och välmenande ut
i en vilsen värld.

Vi är egentligen större än så
då alla egentligen söker samma sak,
lyfter på stenar, gräver bottenlösa gropar
och genomlider helvetet bara för att finna
lyckan under några patetiska sekunder.

Defiatismen lyser i ögats blinda punkt.

När det enda som betyder är
en liten blick, en varm beröring och ett fantastiskt ord!

Sen är allt bra igen.




Prosa av Max Poisé
Läst 314 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2016-04-18 12:26



Bookmark and Share


  Solstrale VIP
Ja det krävs ofta ingen uppoffring för att ge en annan människa frid i sinnet... Ljuvligt att läsa om!
2016-04-24

  DominiQueen
...och vi påminns.... om vilka vi är...
Himmel så vackert..
2016-04-18

    Elisabeth Nilsson VIP
Du skriver hopp till människan i din tänkvärda dikt! Att vara medmänniska är stort men kostar ingenting.
2016-04-18

  Popangelov VIP
Bra! Jag kallas gärna naiv. Godheten är naiv.
2016-04-18

  Gisela Nordell
du lyckades fint använda ordet och gör min dag med dina ord som lyser av hopp mitt i missmodet som rasar här utanför, inspirerad att gå ut lika naiv och blåögd och erövra världen
2016-04-18
  > Nästa text
< Föregående

Max Poisé