Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Brånad

 

En suck av längtan mina rötter drar
djupt därnere under mull och tuva

Dess yvighet vet inga gränser
söker ivrigt den djupaste källa

Blott det brustna vet sitt hela
den lust som spänner vingen,
inget annat finnes än den heta längtan
bortom horisontens linje

Förlorad är hon i nattens mörker
skälver av det som skymmer
och det som långsamt tynger

Lusten tung som sten,
det tyngsta andetag
först när gryningen nalkas
flyger hon högt och levnadsglad




Fri vers av Maria Zena Viklund
Läst 437 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2016-04-18 21:10



Bookmark and Share


  Moa Paulsson
Älskar de orena rimmen i den här texten, oerhört vackert!
Funderar dock över slang- eller talspråksordet "tungaste" - det bryter av så mot stilen i övrigt. Tänker att "tyngsta" skulle kunna harmoniera bättre mot resten av texten?
2016-04-27

  Lars Hedlin
Gillas mycket!
2016-04-21

  mike irow
och om detta bara vore
en dröm längtan?
den böjer sig
inför dig
lust din i vackra dina läppar
ord lyser gryningen


2016-04-19
  > Nästa text
< Föregående

Maria Zena Viklund
Maria Zena Viklund