Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
en text direkt ur märkligheten..


Port Royal – jag återvänder för alla pirater

 

Vandaler har alltid funnit städer att skövla. Vrider mig mot snarare. Allt sker så raskt. Skepp i sank. Kanonerna hålls föröver. De som famnar varandra famnar varandra. Hur öm. Hur öm får en kapten. Och där kvavet stoppar all andning. Och ändå. Tar vi vårt enda.

Mina långa fingrar sköljer över din rygg av choklad. Vad mer undrar vi. Allt mer lovar. Det stannar inte här. Du stannar. Jag reser. Och där över stadens brinnande segrar.

En bit ätbart via dina fingrar mot min mun, jag tar emot. Låter mig. Där du. I land går vi hand i hand genom strid och segern låter oss veta. Långt senare.




Prosa av kerstin skriver VIP
Läst 682 gånger och applåderad av 13 personer
Utvald text
Publicerad 2016-04-19 22:57



Bookmark and Share


  Ric
jag tänker på en dokumentär jag en gång såg, om äldre europeiska kvinnor som åker på kärleksresor till Afrika sökandes ung choklad. gaah :)
2016-06-18

    ej medlem längre
En helt underbar komposition. Stort grattis till din välförtjänta guldstjärna!
2016-06-17

  Goraxy 89 Orion VIP
Ja, det framgår ju helt kristallklart ur texten, utan några tvivel.... Man behöver bara lägga orden i ett kalejdoskop eller i ett stereoskop och skramla om dem - sedan beundra mönstret som framträder slumpmässigt? Nej det finns ingen Slump i verkligheten är varje process och kombinationen av partiklar, orden i det här korta prosastycket är resultatet av en icke-linjär tankeprocess som hämtar sin struktur genom att beskriva symboliskt :)

Ååååååh.... Jag önskar så att jag kunde skriva som en "kerstin skriver" Jag är hoppsan.....? färgen på min hud börjar anta GRÖNA skiftningar?? Hm.... Undrar hur man kunde åtgärda detta....?
2016-04-20

  Lily Lisbon
Åh och jag förstår precis såsom i min värld detta kan förstås åh tack
2016-04-20
  > Nästa text
< Föregående

kerstin skriver
kerstin skriver VIP