Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det finns en annan

Har suttit med ensamhetens snuttefilt
sedan gravitationen startade
en bloddroppe som färgat en hel
värld av symbioser

där jag aldrig fick plats

du har sett mig,
du kanske ser mig nu,
hur jag hukar mig för dina blickar
och rättfärdigar min ensamhet med ett
halvt uppdrucket ölglas mitt emot

för det är ju inte din sympati jag söker
det är din kärlek

men jag fick aldrig plats

utrymmet i Universum hade inte riktigt plats
med min kropp och mina blickar,

ändå finns jag här och andas samma luft
som du,
samma känslor och drömmar

lika salta tårar när jag gråter
och likadana ögon som suktar

vinden smeker mitt ansikte lika vackert
som den smeker din mjuka hud

vi lever i samma värld du och jag
och om du fokuserar dig ordentligt
så kanske du kan se mina konturer

min enda önskan är vare sig konstig eller komplicerad

vill bara kunna ta min plats,

men det är alltid för få stolar
alltid för få utrymmen
och en alldeles för liten värld

för att jag ska kunna finnas till.




Prosa av Max Poisé
Läst 245 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2016-04-25 18:13



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Berörande text om ensamhet och känslan av utanförskap...
2016-04-26

  Anya VIP
Tycker mycket om din text. Den är rak och tydlig. gillar särskilt:
"Har suttit med ensamhetens snuttefilt
sedan gravitationen startade "

och

"vi lever i samma värld du och jag
och om du fokuserar dig ordentligt
så kanske du kan se mina konturer
"

Du har ordets gåva!

2016-04-26

  Gisela Nordell
tankar som känns igen, som den där leken där man kastar sig på en stol för att få plats men någon annan tog den just... och att få någons sympati är inte alls samma sak som kärleken man önskar; utanför och små känner vi oss i denna hårda värld där vi försöker göra oss hörda så gott det nu går; din text berör och väcker ömma känslor
2016-04-26

  Rise Little One
Oftast springer man runt och jagar sin egen illusion ...
2016-04-25

  aol
Djupt i hjärtat känner man igenkänninståren i ensamhetskalken som är så svår att svälja i den ruggiga
Ratade varförkänslan där stilettklackar
obönhörligt smattrar svagare och svagare tills man inte hör dom längre,
2016-04-25

  DominiQueen
Vackert och ömsint om en känsla av utanförskap ur ett lite uppgivet och passivt betraktarpetspektiv, vi är nog många som glömmer att beredda sig plats ibland (utan hjälp av armbågar och stilletklackar) utan tryggt, mjukt och säkert.. Varför är det så? :-)

Vackert Max.. Vackert
Med varm hälsning,
DominiQue

2016-04-25

  Ninananonia VIP
Åh så fin.. Den tycker jag om..
2016-04-25
  > Nästa text
< Föregående

Max Poisé