Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
24.04.2016 Söndag. Ut ur idet nu....


Det varma och levande*

Det tröstlösa blundandet väcker viljan till insikt. Tonen från munnen förlossar glädjen. Återlösaren ser svartgrå skuggor springa ikapp med döden. Plötsligt är det där! Ljuset! Nu väcker vi barnen! Så glad jag blir! Låt oss storma internet och berätta åt alla! Och låt oss festa i väntan på alla svar.

När dagen blir vår så blir våren våra dagar. Med förhoppning om en lång skön sommar kan vi luta oss tillbaka på våra nackstöd och somna där vi sitter framför bordsfläkten. Det syns inte någon som vill förstöra de hårt inarbetade semesterdagarna, förutom höstlöven och septembernätterna. När årets sista skörd bärgas och bären är plockade så reser vi genom oktoberdimmorna för att ta den lekande siken strax utanför bukten.

Med den nyckfulla tanken att bli lämnad ensam kvar, är sommaren över och allt blir bistrare igen.

 




Prosa av Mats Kitok-Lundmark VIP
Läst 456 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2016-04-26 17:05



Bookmark and Share


    99knivesinside
Sjukt bra. Speciellt "Och låt oss festa i väntan på alla svar". Känns så svenskt.
2016-04-28

  Peter G VIP
Du tar oss med på en vacker resa från vårens uppvaknande till höstens övergång mot vinter.
men vilket rasande tempo!
men så är det ju, så mycket förväntan på de varma årstiderna och de rasslar förbi i en vansinnig fart.
Fina ordvändningar i din text!
2016-04-26
  > Nästa text
< Föregående

Mats Kitok-Lundmark
Mats Kitok-Lundmark VIP