Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Återfödelsen


Den första Dagen

Små ljusskygga moln skiljer
ljuset från den kraft att aldrig försvinna.
Letar sig fram till skuldens altare och
visar att längtan bara är ett instrument
som får oss att driva framåt.

Kom ihåg hur du önskade liv i de tankar
som ständigt vidgade drömmarna.
Det är aldrig svårare än summan av det vita ljus
som ständigt flimrar. Det går liksom inte att förinta.

Vi som ständigt kände rädslan inför mötet med främlingar
och vi som grävde djupa skyttevärn i förebyggande syfte.

Vi har sett hur illa det gick.

Små ljusskygga punkter som inte syns av meningarnas innehåll
och viskningarna som minner om obetydelsens förbannade fängelse
skrattar i ensamma korridorer.

Livet börjar när synligheten gör sig påmind
och att värdet aldrig är något
annat än en illussion
för svagsinta och en rättfärdigande för de handlingsförlamade.

Ljuset som återvänder från sin egen förintelse
leder en sargad värld mot den enda återfödelse
som återställer allt
och föder den nya världen med den enda vetskapen

att vi lever inte här för din skull

vi lever här för vår mening att förstå,
älska och känna lycka genom att tända
nya hjärtan.




Prosa av Max Poisé
Läst 253 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2016-04-27 23:12



Bookmark and Share


  Gisela Nordell
"Små ljusskygga punkter som inte syns av meningarnas innehåll
och viskningarna som minner om obetydelsens förbannade fängelse
skrattar i ensamma korridorer. "underbar poesi!

och så slutet med
"vi lever här för vår mening att förstå,
älska och känna lycka genom att tända
nya hjärtan". det tror jag med på!

Hoppfullt att det ändå finns en mening i det till synes meningslösa
2016-04-28

  DominiQueen
Ska inte.. Ska inte..ska inte gråta!!!
Yes jag klarade det.... :-)
Jag ska säga till redaktionen på poeter att de får ha virtuella näsdukar som bilaga till Dina dikter! Fan Max, skäms att skriva så hjärtat nästan stannar..

Vet inte vad Du gör.. Typ magi..
Var dikten bra då? Jo då, för all del.. ;-)
Haha, ordlös.. Typ...

Bravo!!!
High 5...

Fortsätt så.
LoveBlessings

Din vän
DominiQue
2016-04-27

  Ninananonia VIP
Låter mysigt.. särskilt i slutet..

"vi lever här för vår mening att förstå,
älska och känna lycka genom att tända
nya hjärtan."



2016-04-27
  > Nästa text
< Föregående

Max Poisé