Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Dagen framträder knivskarp


Det är en elak dag, barn bråkar och vuxna gråter när de försöker begripa att de också varit barn. Inte blir det bättre av att himlen är grå, förmodligen sjuklig, troligtvis alldeles nära att falla ner och då kan inte tårar sluta rinna.

Imorgon är allting förändrat, skriken har tystnat och kvar finns endast stumma minnen av drömmarnas förändring. Det finns mycket saker att sakna när nattens gömställe är bränt och dagen framträder knivskarp.

Elaka dagar ska aldrig finnas, elaka dagar borde ingen behöva vakna till. Det är bedövande ensamt att kliva in i en verklighet som är krånglig och otäck, där ingen vågar förklara hur otillräcklighet blir ett sår i vardagen.

__________




Prosa av Jag är fan större än Sartre VIP
Läst 327 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2016-05-07 12:33



Bookmark and Share


  Ninananonia VIP
Jag håller med dig .. elaka dagar borde inte få finnas.. Bra skrivet..
2016-05-09

    Thalia
Vissa dagar är knivskarpa- de gör ont.
Men inte alla dagar, inte alla..
2016-05-07

    Elisabeth Nilsson VIP
Livets växlingar och tillkortakommanden väl beskrivna. Efter eländesdag kan glad dag komma. Och det känns bara konstigt. Har jag många gånger tänkt.
2016-05-07

    Sefarge VIP
En förklarings Dikt
På sin spets!
Mycket vist skaldat
:)
2016-05-07

  Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Men när solen skiner,de e vår å fåglarna kvittrar,har alla glömt och problem tycks som borta med vinden.....lite underligt hu snabbt det växlar som om det aldrig funnits nåt "innan"
2016-05-07
  > Nästa text
< Föregående

Jag är fan större än Sartre VIP