Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

kära edith min trädgård är också full av skärvor.



kära edith
dina ord ekar genom sekel
men min stjärnhimmel
är inte lika tydlig som din
stadens ljus jagar bort galaxerna

kära edith dina ord
de slingrar sig kring mina revben, min ryggrad
blir ett med
min andning

kära edith
du som jag har sett himlar falla
löften bli ett med vinden

och min trädgård
är också full av skärvor





Fri vers av Tove Meyer VIP
Läst 802 gånger och applåderad av 40 personer
Publicerad 2016-05-05 19:52



Bookmark and Share


  Camelot
Har också en hel del skärvor i trädgården, men har nu satt ut en grindvakt, så vi får se hur det går..?

Tack för en underbar dikt!
2016-08-13

    ej medlem längre
Denna dikt värmer.

Vacker, mjuk, en eloge till inspirationen, den man får fran mästaren, och den man fangar själv.

Mycket fin poesi.
2016-05-18

  Hestia VIP
Så superfint!!!
2016-05-16

  Ninananonia VIP
Ën fin dikt om galaxer som inte syns och skärvor i din trädgård..

Gillar upprepningarna.. "kära edit"

Tycker om din dikt..
2016-05-12

  Ljusletaren
Livet går igen genom viskningar och rop *sant* /kram
2016-05-12

  Peter G VIP
Den här tycker jag mycket om! du skriver så oändlig vackert!

En egen text vacker i sin vemodsdräkt men också en hyllning till en stor poet vars ord känns lika starka idag!


"När natten kommer
står jag på trappan och lyssnar,
stjärnorna svärma i trädgården
och jag står ute i mörkret.
Hör, en stjärna föll med en klang!
Gå icke ut i gräset med bara fötter;
min trädgård är full av skärvor."



2016-05-11

  Goraxy 89 Orion VIP
Ja - Edith var en mästarinna och av skärvorna kan det en dag bli något vidunderligt vackert. Men hon var sjuk och dödsdömd, ofta olyckligt förälskad i någon. Hon levde aldrig något jetset liv i societén - Men hon var jätteförmögen, för hon hade sina dikter och sina DRÖMMAR.
-
Gå icke alltför nära dina drömmar:
de äro en rök och de kunna förskingras
de äro farliga och kunna bestå."
2016-05-05

    ej medlem längre
skärvor har även ett syfte
skapar målsnöre denna+
2016-05-05
  > Nästa text
< Föregående

Tove Meyer
Tove Meyer VIP