Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det är dags att vi går skilda vägar nu



jag släpper tagit om dig nu
för även om du har gjort mig varm
och ibland alldeles yr
har du fått för mycket rum
i mitt liv.

för varje steg jag tagit framåt
har du hållit mig tillbaka
dragit mig neråt
och tvivlat på mig

jag kommer misslyckas
och släpa mina mungipor i backen
alldeles för många gånger i livet
men jag lär mig
jag lär mig än.

du har varit med mig för länge
och berättat för mig så många gånger
om att jag inte duger till
att det jag gör inte är bra nog
och att jag aldrig kommer lyckas
för jag är sämst

det är precis så du har målat upp det
och jag har trott dig

trots att jag valt att gå
framåt och uppåt
har du valt att släpa
mig ner för trappen
för framgång
är ingenting för dig.

fuck you, prestationsångest
det är dags att du och jag gör slut
för jag är trött på att du
tar över mina stolta ögonblick
att du vrider varje litet mod
jag har i mig
att du skriker när jag kastar mig in
i något jag vill göra
som jag kan göra


du vibrerar i kroppen och skriker nej
medan jag fortsätter framåt
och du har varit så himla tung att bära på
i tjugotre hela år
du har varit så tung att släpa på
för du vill hela tiden vara med
viska; du klarar inte det här
sluta här och nu

den energi som du har stulit av mig
får jag aldrig tillbaka
men vi gör slut här och nu för
du vet att jag trotsar dig ändå
jag gör precis allt du inte vill
och klarar allt du inte tror

det viktigaste jag tar med mig
från vårt förhållande
är att jag aldrig lagt mig ner för att dö
och du har aldrig vunnit



snälla stäng dörren när du går.




Bunden vers av jagkommeringenstans
Läst 796 gånger och applåderad av 17 personer
Utvald text
Publicerad 2016-05-16 20:51



Bookmark and Share


  blått nagellack
MEN vad snyggt. och när jag inte trodde att det kunde bli bättre så kom slutet. bam. jag bokmärker.
2016-06-20

  julia.s
avslutningen. helt fantastiskt.
2016-05-31

  JHessling
Gillar verkligen hur dikten tar en vändning när du skriver "fuck you prestationsångest". Hade inte väntat mig det. Från den raden till sista ordet är det grymt fint.
2016-05-18

  Ljusletaren
Stark text om att stå upp för sig själv

/ kram
2016-05-17
  > Nästa text
< Föregående

jagkommeringenstans