Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Varför är sanningen så hatad

Varför är sanningen så hatad
varför ska den ständigt tystas ner
det verkar vara bättre att ljuga
lögner välkomnas mycket mer

Rakryggade blir attackerade
svartmålade utav medias ord
de vinklar vrider tvistar vänder
mörklägger mycket vid sina bord

Makten hatar de som vågar
som står rak & säger sin sak
som inte bryr sig om "trånga korridorer"
friheten bär inget tak!

Hela tiden pågår attacker
lögnen skjuter varje dag
emot sanningen som strider
som vägrar släppa sitt tag!

Så mycket som är ruttet
lögnen visar tydligt sitt spår
sanningen ser hör & fattar
varnar folk så gott den förmår









mare




Fri vers (Fri form) av mare VIP
Läst 179 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2022-04-05 10:52



Bookmark and Share


    lydriket
Utan ofria media inga fria media. Utan fria media inga ofria media.
2022-04-28

  Bibbi VIP
Smärtsam sanning.
2022-04-06

    ej medlem längre
Det måste vara egoismen som motarbetar sanningen!
2022-04-06

  Monica Lindgren
"Sanning är det som överensstämmer med verkligheten." Tyvärr relativiseras "sanning" alltmer. Det som är din sanning är inte min sanning... Men vissa absoluta sanningar finns: Pythagoras sats, t ex. Bra text, tycker jag!
2022-04-05

  rostspik VIP
Är det en sanning att alla medier utom de mest obskyra ljuger är det en sanning att jultomten flyger runt jorden med renspann varje julafton.
2022-04-05

  Thylacine
Bra skrivet!
I längden är det en allt för hård kamp för lögnen att stå emot sanningen.
2022-04-05

  morgonstjärna VIP
litet trött konstatera samma
det krävs mycket jäklar anamma
för inte upplevas
ha gomspalt och därför stamma
2022-04-05
  > Nästa text
< Föregående

mare
mare VIP