Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
rev...


Om jag var du

Om jag var du,
så skulle jag lekt med livet
hittat de portar som öppnar
världar av drömmar

hittat sanningen bakom milstjocka murar,
raserat fasader av frusen misär,

lyft de stenar som legat oplockade
och insett att det väsentliga aldrig
hittas på ytan,

om jag var du,
skulle jag letat nya vägar som tar mig till destinationer av harmoni,
hållt kärleken ömt i min hand och funnit glädje
ur enkelhetens fantasi

troget hålla de riktiga vännerna tätt intill
och inse att cynismen får självdö i sitt eget träsk

slukat kunskapen om lycka och välbehag
orsak och verkan

fortfarande är vi ljusår från varandra,
ännu drömmer vi om mötet

trots att vi passerat oss med blickar i marken

om jag var du, skulle jag ha sett mig och
kastat de vackraste av blickar och givit de
finaste av leenden

låtit mig får veta att jag var din fantasi,
din eviga lekkamrat både under täcke och i livet

om jag var du,

hade allt varit så makalöst självklart
och inget skulle någonsin gå fel

men du är du,

och du gick bara förbi
och lämnade kvar din doft
för mig att evigt minnas.




Prosa av Max Poisé
Läst 721 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2016-06-01 18:04



Bookmark and Share


  aol
Nånstans känner jag igen mej i denna djupt fina skaldeskrift och så väldigt berörande borrar den sej mot hjärtat,
2016-08-04

    AgnesKenshin
skrivarjaget lever ju mitt liv!!! bokmärkes så klart nuuuuuuuuuuuuuu
2016-06-08

  kirsti ylinikka VIP
En applåd är inte nog. Så vackert!
2016-06-08

  ResenärGenomLivet VIP
En berörande önska, men det blir inte alltid som man vill...fantastiskt bra formulerat...
2016-06-05

    ADI Nehlin
Du är fantastisk med orden. Så vackert, välformulerat och vemodigt.
2016-06-03

  Suzy med punkterna
Kännbart och vackert snidat i din alldeles egna stil. Applåderar!
2016-06-01
  > Nästa text
< Föregående

Max Poisé