Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sonett - Stolthetsstegling



Jag står på sorgens torg att straffad steglas
som högt ur låga lustar låter löjen
från mången man förströdd till folkenöjen
i tron att se en bruten bror besegras.

Jag ser er le där leders ekrar reglas
i hjulet gjutet stumt mot beneböjen
och snart skall kropp kringsvingas liksom flöjeln
där bröstebunden sorgekorg förseglas.

Men mänskodomens lott är hånfullt döma
häröver skammen skänkt av skymtad svärta
i brodersbröstet brottsligt modbestulet.

Jag stiger steglad bort på leder ömma
att sänka särlingsskrän som smakat smärta
och resa trotsig tro ur hjärtehjulet.


















Bunden vers (Sonett) av anathema VIP
Läst 333 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2016-06-05 20:24



Bookmark and Share


  Eva Akinvall (emca~vargkvinnan)
Så fantastiskt diktat, sköna ljudrim skön att högt läsa, så speciellt. Och med vacker känsla givande.
2016-06-30

    ej medlem längre
Sorgligt kväde om en av straff betungad fånge.
Fint diktad och rimmad sonett!
2016-06-05

  Arne Ugglemosse
Dramatiskt värre, hoppas det inte är skrivet på ett alltför personligt plan. Gillar stämningen och märgfulla ord som "särlingsskrän". Grammatiken känns 1600-talsartad och rejält svulstig men syftningarna är därför lite tjocka att reda ut. Anar dock att det är ditt ideal?
2016-06-05
  > Nästa text
< Föregående

anathema
anathema VIP