Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tynger

Det tynger att bli ratad
det tynger att bli glömd
Det tynger att bli hatad
det tynger att bli dömd

Men om blott jag finge veta
vari mitt stora fel bestod
så slapp jag bara leta
och fick leva i glädje god.

Varför vill du mig så illa
hur kom ditt hat att bli så stort
Snälla svara mig du lilla
men ge mig svaret fort

Betänk att tiden går
och livet tar snart slut
de minnen som man får
går ej att byta ut.

Tänk då ni var små
och jag ville er allt gott
försökte finnas till då
i både stort och smått

Jag vet ej vad som gick fel
från barndom fram till nu
Livet är ett svårt spel
ibland spricker glädjen itu

Hur tänker du numera
hur gå tankarna hos dig nu
att prata är att reparera
medan total tystnad är tabu.

Kom igen, svara då jag ringer
hör av dig på något sätt
ingen idé att du springer
att fly är alls inte rätt.

En dag mänskligt att döma
står du vid min grav
då kan du aldrig glömma
minnena blir ett ständigt skav

Eller är du verkligen så kall
att du inte dig alls inte bryr
kan du verkligen stå pall
att jag gråter var dag som gryr






Bunden vers (Annat versmått) av britt-marie VIP
Läst 302 gånger
Publicerad 2016-06-05 07:30



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

britt-marie
britt-marie VIP