Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Pilgrimsman

En vandrare
en pilgrimsman
enögd klädd i skymning
igår var fest och höga visor
storhetstid och äventyr
de skulle minnas pilgrimen som djärv

nu råder natt och krigen är vad drömmar är
skuggor från framtiden
rop från de döda

Med handen samlas de spridda kolen
mot härdens mitt och med en ensam utandning
tänds nattens sista låga

Vandraren värmer sitt kaffe
dricker
reser sej och går




Fri vers av Carpen
Läst 300 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2016-06-06 10:47



Bookmark and Share


  Ninananonia VIP
En poetisk text som väcker tankar...gillar...
2016-06-06
  > Nästa text
< Föregående

Carpen
Carpen