Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag väckte någon

Du väckte mej
du borrade i min vägg
utsidan tillhör inte bara mej
men insidan
och ljudet av din slagborrmaskin
fortplantade sej utan att fråga
ögonblick
sömn
vaken

Jag skulle visserligen ändå vakna
ett ögonblick senare

mitt ögonblick

hela dagen gick jag omkring
med ett outnyttjat ögonblick

i fickan

Det blev en blåsig och kall höstdag
det blev en grå och regnig dag
det hann mörkna innan jag
på väg hem
mötte dej

Så trött du verkade
mycket äldre än jag föreställt mej

Du väckte mej imorse
du borrade i min vägg
så sa jag till dej

Ursäkta mej, sa du
och ögonblicket befriades
ur mitt grepp
och virvlade bort i vinden




Fri vers av Carpen
Läst 287 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2016-10-29 11:16



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Carpen
Carpen