Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En dikt ur min nya ooesibok, som är ett samarbete med målaren Staffan Sandler, som nog ser boken som sin måleribok. För den är bådadera. En måleri-poesibok. Och en kärleksförklaring till skärgården. Boken heter Svartlöga - ö i ytterskärgård och är utgiven


Geometrier

Klippornas kubismer och geometrier
talar konstens språk
långt innan konstnären
förtöjt sin båt
och ställt upp sitt staffli

färgerna dansar
över skärgårdspaletten

vindpenseln doppar sin spets
i solnedgångens eld
målar fjärdens grund blå
och markerna skrattande
i rött och gult

konstnären ber skaparen om nåd
så mycket skönhet
kan få hjärtat att brista
av fröjd




Fri vers av lena köster
Läst 357 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2016-06-06 20:52



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lena köster
lena köster