Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
i skolan.


Utan giltig anledning.

"De som igår var frånvarande
utan giltig anledning
räcker upp en hand!"

Så löd lärarens ord från katedern.

Men detta var inte möjligt.
De hade inga händer att räcka upp.
Deras armar var avhuggna.

Soldater hade gästat deras hem;
dödat far och mor,
våldtagit storasyster,
bränt huset.

De är i dag frånvarande
med giltig anledning
utan händer att räcka upp.




Fri vers (Fri form) av Ulf Ekeram
Läst 251 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2016-06-16 19:06

Författaren Ulf Ekeram gick bort 2017. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Åse Tropp VIP
Vackert och smärtsamt!
2016-06-16

  Ingrid Trolle
En suverän skildring
av tillståndet
på Moder Jord.
Förnämligt uppbyggd
2016-06-16

  Bengt H VIP
Målar upp en mörk bild i ljusa färger.
2016-06-16

    ej medlem längre
Vilken vändning. Aj!
2016-06-16

    Sefarge VIP
De frånvarande
Har ingen talan.
Fångvaktarna
Bestämmer!
Suveränt
Skriftat!
:)
2016-06-16
  > Nästa text
< Föregående

Ulf Ekeram
Ulf Ekeram