Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Grönt ljus


Framför mig breder den ljusgröna skogen ut sig
med sina björkar glest placerade

Ljuset genom kronorna silas i sammetslena strålar
som trevande söker sig ner mot livet

Med lätta steg kliver jag på i den fuktiga mossan
Lämnar likt minnen mina avtryck

Avtryck som efterhand bildar en stig med mig som slut
och mina drömmar som begynnelse

En gnista - en gnista kan få allt att flamma upp och brinna
en svag vind kan bli en värmande orkan

Ett plån - en sticka som brinner ner till mina fingrar
Bränner mig innan den försvinner ner

i den fuktiga mossan - med mina tunna avtryck bakom mig
och med en allt glesare skog framför mig

kliver jag på och vandrar vidare i min otrampade stig
- mossan reser sig efterhand




Fri vers av alfa VIP
Läst 250 gånger
Publicerad 2006-05-08 08:31



Bookmark and Share


  anneluca
När jag bodde på 'vischan' så fick jag lära mig att det där ljuset, solen mellan trädtopparna, heter (på skånska) att det 'skärslar'....hmm vad vet jag?! *L* En parentes bara.
Texten är grymt snygg!
Ut ur mörker mot ljuset....jaja jag tolkar bara :-)
2006-05-08

  K*
mycket snygg natrurtavla och upplevelse - jag känner dofter t.o.m !
2006-05-08

    Poetica
Vackert och målande! Jag ser dig framför mig där i skogen....
2006-05-08

  Fredrik P. VIP
En skön poetisk naturpromenad
i försommarskogen som helt klart
får grönt ljus. Jag hörde stegen...
2006-05-08
  > Nästa text
< Föregående

alfa
alfa VIP

Mina favoriter
brus
Lupus
är det hos norén