Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det allra bästa receptet på att undvika missförstånd ...

... såväl 
i en kärleksrelation
som
i en vänskapsrelation
är att vara ärliga mot varandra
och att fråga 
när det är någonting som
känns osäkert eller oklart
såväl i den direkta kommunikationen
som när man får höra eller läsa
något från annat håll om
den andra i relationen ...

Min erfarenhet 
är att det är när 
ärligheten och kommunikationen
brister så uppstår inte bara
missförstånd 
utan än mer
riskerar tilliten och förtroendet
i mindre eller större grad försvagas ...

Om du följer detta recept
ökar du sannolikheten väsentligt
för att såväl 
du själv
som den du har relationen med
ska kunna må bra
var för sig
men jämväl tillsammans ...


Just på grund av mina egna erfarenheter
är detta recept något
som kommit att för mig bli
i det närmaste en oskriven lag ...




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Peter Stjerngrim VIP
Läst 328 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2016-06-20 08:01



Bookmark and Share


  KattenKin VIP
Jo, ärlighet varar längst. Men tyvärr slinker missförstånd in även där.
2016-06-20

    Sefarge VIP
"Folk verkar ha tappat
Förlåtelsens
förståelsefulla Insikt.
Väntar bara förgrymmade
att andra
Skall be om ursäkt
Hela tiden"
Begrundansvärt
Skriftat:)

2016-06-20

    ej medlem längre
Även mitt recept i alla väder.
Bra formulerat.
2016-06-20
  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP